Faillissement voor Britain Group Nederland

Britain Group Nederland is failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. Het faillissement is dinsdag uitgesproken. De vijf winkels zijn per direct gesloten. Dat meldt Faillissementsdossier.nl.

Paul de Kerf van Jaegers & Soons is aangesteld als curator.

In januari vroeg de keten al faillissement aan voor twee van de elf vestigingen. “We hebben het bruine stuk uit de appel gesneden”, liet eigenaar Dick Admiraal destijds aan Retailnews weten. Eerder deze maand sloten ook de vestigingen in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Eindhoven en Venlo wegens slechte resultaten. Volgens de eigenaar hadden de winkels ‘geen toegevoegde waarde meer’ en hij zag er ‘geen heil in om dit te keren’.

Faillissement voor Britain Group Nederland

De laatste vestigingen bleven open in Arnhem, Enschede, Tilburg en Rotterdam. Inmiddels zijn de winkels in Tilburg en Rotterdam omgebouwd tot het nieuwe concept Rib.Eye.Steak. De overige twee winkels in Arnhem en Enschede volgen later.

De winkelsluitingen waren het gevolg van moeilijke omstandigheden waar de detailhandel mee kampt. Met het sluiten van de filialen wil eigenaar Dick Admiraal voorkomen dat de wintercollecties geleverd worden en niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Beeld: Facebook Go Britain

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN