Faillissement voor De Schoenenfabriek

Winkelketen De Schoenenfabriek is door de rechtbank van Groningen failliet verklaard. Dat heeft eigenaar Berend Ziengs aan RTV Noord laten weten. Pieter Lettinga van Dorhout Advocaten is aangesteld als curator.

De schoenenketen had vestigingen in Groningen, Assen, Zwolle en Leeuwarden. Eerder zat de schoenenwinkel ook in Nijkerk. Er lagen plannen om nog tientallen extra winkels te openen in Nederland.

Eigenaar Berend Ziengs laat aan RTV Noord weten: “De bank besloot vrijdag onze kredieten te bevriezen. Die had geen vertrouwen meer in de zaak omdat we steeds onze prognoses niet haalden en dan heeft doorgaan geen zin meer.” Volgens Ziengs groeide De Schoenenfabriek te snel. “We zijn snel naar 4, en op het hoogtepunt 5 winkels, uitgebreid en we hadden te veel voorraad. We zijn vervolgens niet snel genoeg geslonken,” licht hij toe. HIj heeft daarop zelf faillissement aangevraagd.

Curator Lettinga laat aan diverse media weten te hopen op een doorstart. Er is inmiddels al interesse voor 2 van de 4 winkels. Er werkten 34 medewerkers bij de vier winkels, waarvan een groot aantal een flexibel contract had.

Een paar jaar geleden kwam de Schoenenfabriek als nieuwe formule op de markt. De formule werd gezien als een voorbeeld voor het nieuwe denken in de detailhandel: opvallende en exclusieve collecties in een industrieel interieur. De Schoenenfabriek kreeg in 2015 nog de landelijke prijs voor Beste Winkelbelevenis voor de klant.

Eigenaar Berend Ziengs is de zoon van Bert Ziengs, die samen met zijn broer Henk de winkelketens Ziengs Schoenen en Scapino groot maakte. Kort na het opzetten van De Schoenenfabriek kondigde Berend Ziengs aan niet mee te willen doen met opruimingen en kortingsacties. In de afgelopen maanden gingen de schoenen echter met kortingen tot 70 procent in de verkoop.

Beeld: De Schoenenfabriek website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN