• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Faillissement voor ontwerper Mattijs van Bergen

Faillissement voor ontwerper Mattijs van Bergen

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Het bedrijf van Mattijs van Bergen is eind vorig jaar failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De ontwerper, die in 2012 de Dutch Fashion Award won, vertelt aan de Telegraaf dat het economische klimaat het merk de das om heeft gedaan. Een doorstart sluit hij niet uit.

Van Bergen heeft in een brief laten weten wat de situatie is. "Ik ben genoodzaakt mijn werkzaamheden rond het label Mattijs stop te zetten. Een lastige financiële start en uitblijvende groei nopen mij daartoe. Dat doet mij verdriet. Want ik denk aan de prachtige successen, ik denk aan de betoverende shows, aan de prachtige vrouwen die ik gelukkig heb gezien in wat we maakten en ik denk aan het getalenteerde team waarmee ik dit alles heb kunnen realiseren. De tien collecties die we maakten zweven voor mijn geestesoog en ik kan niet anders zeggen dan dat het verbijsterend is dat het toch niet gelukt is dit label tot een commercieel succes te maken," schrijft hij.

Ook schrijft hij: "Ik verlaat de mode niet. Daarvoor houd ik veel te veel van het vak, zelfs nu, in deze tijden van verandering, blijf ik dat voelen. Ik bezin mij nu dan ook op welke wijze ik in de toekomst weer werk zal maken. Ik hoop op korte termijn met nieuwe plannen naar buiten te komen."

Failliet
Faillissement
Mattijs van Bergen