Faillissement voor Taft Schoenen

De Nederlandse schoenenketen Taft is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Kees van den End van Levenbach Advocaten is aangesteld als curator. Hij zal de failliete boedel beheren en de mogelijkheden voor een doorstart onderzoeken. Alle elf winkels van Taft zijn momenteel nog geopend.

Van den End zegt tegen FashionUnited.nl dat hij de kans op een doorstart positief inschat. "Een aantal kandidaten heeft zich gemeld. We verwachten begin volgende week meer duidelijkheid te hebben over een doorstart."

Op de vraag naar de oorzaak van het faillissement wijst de curator naar de ontwikkelingen in de retail- en schoenenbranche. "Veel modeketens hebben inmiddels een schoenenlijn, waardoor er meer aanbieders zijn. Ook de concurrentie op internet heeft meegespeeld," zegt hij.

Schoenenketen Taft over de kop

Taft is een familiebedrijf dat stamt uit 1939. De schoenenketen verkoopt schoeisel voor zowel dames als heren. Het bedrijf is gespecialiseerd in laarzen en dan voornamelijk cowboy laarzen. Naast de eigen collectie, genaamd Taft Footwear, verkoopt het bedrijf collecties van merken als Tamaris, S.Oliver en Gaastra.

De schoenenketen heeft momenteel elf winkels in: Almere, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Zwolle en Zaandam. Taft heeft ook een tijd groothandelsactiviteiten gehad, maar volgens Van den End is daar nu geen sprake meer van.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN