Faillissement voor tassenmerk Bulaggi

Slecht nieuws voor tassenmerk Bulaggi: het moederbedrijf Arwa BV is failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Robert de Lauwere is aangesteld als curator. Hij is op zoek naar potentiële overnamekandidaten.

Het faillissement is uitgesproken over Arwa BV, dat haar collecties op de markt brengt onder de geregistreerde merknaam Bulaggi. De webwinkel van het merk is nog steeds open en ook online bestellingen worden derhalve nog uitgeleverd. Bulaggi heeft momenteel 15 vaste medewerkers, die ondanks het uitgesproken faillissement allemaal nog aan het werk zijn.

Faillissement voor tassenmerk Bulaggi

Tassenmerk Bulaggi failliet verklaard

Wat de precieze oorzaak is kan curator Robert de Lauwere nog niet zeggen. “De overnameprijs in 2014 zou te duur zijn geweest, maar ook de financiële tegenvallers door de faillissementen van V&D en Houtbrox hebben mogelijk een rol gespeeld,” zegt de curator in een reactie aan FashionUnited. “Hierdoor werd er minder omzet gedraaid en ontstond een liquiditeitsprobleem, en de bank (Rabobank Rotterdam) wilde niet bijfinancieren.”

"Financiële tegenvallers door de faillissementen van V&D en Houtbrox hebben mogelijk een rol gespeeld"

Robert de Lauwere, curator Bulaggi

De Lauwere ‘tracht in gesprek te komen met overname-gegadigden, die bij voorkeur reeds bekend zijn met de branche’. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart en hij is ‘wel positief gestemd’ over de mogelijkheden. “Bulaggi is een bekend merk, en ik kan me niet voorstellen dat het niet zou lukken. De mensen die ik spreek zijn enthousiast.” Een groot voordeel is dat de schulden niet meegaan in de overname. “Hierdoor vind ik het wel een kans hebben.”

“Bulaggi is een bekend merk, en ik kan me niet voorstellen dat het niet zou lukken."

Robert de Lauwere, curator Bulaggi

Er hebben zich al overnamekandidaten gemeld, maar veel wil de curator er niet over zeggen. “De interesse komt nu pas los. Er liggen al twee notities op mijn bureau van partijen die ik moet terugbellen,” aldus de Lauwere, die niet wil zeggen hoeveel kandidaten en wie het zijn. “Het streven is om eind volgende week meer duidelijkheid te hebben over een doorstart.” Als het aan hem ligt, wordt er flink de vaart in gezet. “We proberen dit heel snel te realiseren, want ook de agenten en distributeurs zitten in onzekerheid. Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen.”

Faillissement voor tassenmerk Bulaggi

Curator Bulaggi werkt aan doorstart

Op de website van Beks Advocaten is het factsheet gepubliceerd waarin meer informatie wordt gegeven over de overname. Zo worden alle activa ter overname aangeboden: inventaris, personeel, debiteuren, het merk Bulaggi en overige merken, knowhow, handelsnaam, domeinnamen, netwerk van agenten en distributeurs, en inkoop onderweg.

In het afgelopen jaar rapporteerde Bulaggi een totale omzet van 4 miljoen euro, blijkt uit de gepubliceerde informatie. De meeste omzet kwam uit Duitsland, waar 1 miljoen euro werd omgezet. Nederland rapporteerde bijna 896.000 euro, gevolgd door Groot-Brittannië met 696.500 euro en België met 568.500 euro. Andere landen waar Bulaggi actief is zijn onder meer Oostenrijk, Ierland, Finland, Rusland, Portugal, Zweden, Zwitserland, Griekenland en Letland.

Faillissement voor tassenmerk Bulaggi

Doorstartmogelijkheden Bulaggi onderzocht

Het tassenmerk werd 45 jaar geleden opgericht door Trix en Win Walraven. In 2007 gaven ze het stokje door aan zoon Arjan Walraven. Hij leidde het bedrijf door de crisis heen, maar heeft toen besloten om het merk van de hand te doen. "Ik merkte dat ik niet op de goede plek zit,” liet hij destijds weten, eraan toevoegend dat het werk ten koste ging van zijn gezondheid. “De medewerkers en het label verdienen een eigenaar die zich met hart en ziel kan inzetten."

Het bedrijf kwam vervolgens in handen van Dick Tijssen. Hoewel hij toen nog geen ervaring had in de modebranche, sprak Walraven uit alle vertrouwen in hem te hebben. "Ik ben blij en dankbaar dat ik in Dick een zeer ervaren en enthousiaste ondernemer heb gevonden die dat kan," aldus Walraven.

Volgens de website van Bulaggi heeft het tassenmerk in Nederland 26 verkooppunten. Daarnaast is Bulaggi verkrijgbaar bij Bol.com, Tas.nl, Tassen4jou, The Little Green Bag, travelbags en Wehkamp.

Beeld: Facebook Bulaggi

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN