Faillissementen winkelketens zorgen voor stijging WW-uitkeringen

Door de faillissementen van een aantal Nederlandse winkelketens steeg het aantal WW-uitkeringen in februari met 1 procent ten opzichte van de maand daarvoor. In totaal kregen 469.000 Nederlanders vorige maand een werkloosheidsuitkering, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het CBS.

Met name de sector grootwinkelbedrijf zag een grote stijging in het aantal WW-uitkeringen. In vergelijking met januari nam in deze branche het aantal uitkeringen toe met 29 procent. Vergeleken met februari 2015 is de toename nog groter, namelijk 44 procent. Dit is grotendeels toe te schrijven aan de faillissementen van grote winkelketens als V&D, Macintosh Retail Group en Unlimited Sports Group. Alleen al bij V&D werkten ongeveer 10.000 mensen.

”Februari was voor veel mensen een echte rotmaand, vooral voor de medewerkers van V&D. Dat zien we nu ook terug in de cijfers,” zo zegt Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in reactie op de resultaten. De totale werkloosheid bedroeg in februari 6,5 procent van de beroepsbevolking, wat neerkomt op 581.000 werklozen. In sommige andere sectoren, waaronder het onderwijs, nam het aantal WW-uitkeringen vorige maand juist af.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN