• Home
  • Nieuws
  • Business
  • FashionQlub neemt JeansOnline, Label54 en Bulls & Birds over

FashionQlub neemt JeansOnline, Label54 en Bulls & Birds over

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De webshops JeansOnline, Label54 en Bulls & Birds krijgen een doorstart met een nieuwe eigenaar. Alle activa worden overgenomen door FashionQlub, waarin Sanoma ook een belang heeft. De fashion webshops van Axivate gingen vlak voor de kerst failliet. Dat laat curator Karst Folkerts weten aan Twinkle.

De voorraden, domeinnamen, databases en software zijn allemaal verkocht aan FashionQlub. “Het idee is om de webwinkels voor te zetten, 14 van de 24 betrokken werknemers behouden hun baan,” zegt curator Folkerts. Vorige week zijn de onderhandelingen afgerond.

Van de twintig kandidaten voor de overname bleven er begin januari nog vier over waarmee de curator de gesprekken in is gegaan. Folkerts zei toen: “Als curator probeer je natuurlijk een partij te vinden die alle activa over wil nemen en zo veel mogelijk mensen aan het werk houdt.”

In december zag de Axivate Capital, de voormalige eigenaar, de drie webshops failliet Bulls & Birds B.V., Label54 B.V. en de Blue Company Casuals B.V. (JeansOnline) gaan. Een half jaar daarvoor ging bij Axivate Capital ook al Neckermann.com failliet, waarop binnen enkele uren een doorstart werd aangekondigd. Het management werd toen aangepast en de webwinkel is in afgeslankte vorm verder gegaan.

Lennart Koopmans en Alexander van Nimwegen van e-commercebedrijf FashionQlub (bekend van onder andere goeiemode.nl) hadden al eerder laten weten interesse te hebben. Voorheen bliezen ze failliete webshops als 42hrsclub (en daarmee het ledenbestand van het failliete Brandfield.om) en ShopVIP nieuw leven in.

Bulls & Birds
FashionQlub
JeansOnline
Label54