• Home
  • Nieuws
  • Business
  • FashionQlub verkoopt domeinnamen Bulls & Birds, Label54 en JeansOnline

FashionQlub verkoopt domeinnamen Bulls & Birds, Label54 en JeansOnline

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Enkele weken geleden werd er nog bericht dat FashionQlub de failliette webshops Bulls & Birds, Label54 en JeansOnline had overgenomen, maar nu blijkt dat de overname toch anders uitpakt. De domeinnamen van de webwinkels zijn doorverkocht aan Vimodos. FashionQlub behoudt wel de overgenomen voorraden, die via eigen kanalen zullen worden verkocht.

“We hebben ons bedacht,” laat mede-eigenaar Alexander van Nimwegen aan Twinkle weten. Oorspronkelijk waren de intenties om de webwinkels door te zetten, waarbij 14 van de 24 medewerkers hun baan zouden behouden. Maar uiteindelijk hebben de eigenaren besloten ‘om door te pakken op hun eigen gebied’; merkkleding met kortingen verkopen, in plaats van tegen de volle prijs.

De voorraden uit de failliete webshops zullen via de outlets van FashionQlub verkocht worden. Tevens heeft het bedrijf het voormalig kantoor met magazijn van de webshops overgenomen. De bijbehorende fotostudio is inmiddels ook in gebruik genomen door FashionQlub, waarbij vijf oud-werknemers hun baan hebben kunnen behouden. Met andere medewerkers worden nog gesprekken gevoerd, laat Van Nimwegen weten. “We kunnen helaas niet met iedereen door, maar we bieden een aantal mensen wel een frisse nieuwe start.”

Volgens Van Nimwegen wordt er simpelweg geprofiteerd van eerdere investeringen. “Anderen hebben een paar miljoen geïnvesteerd, daar plukken wij nu de vruchten van. Je koopt de lusten, niet de lasten, daar ben ik heel eerlijk in.”

Bulls & Birds
FashionQlub
JeansOnline
Label54