• Home
  • Nieuws
  • Business
  • FNG betreedt de Scandinavische markt door overname Ellos Group

FNG betreedt de Scandinavische markt door overname Ellos Group

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Belgische modegroep FNG N.V, moederbedrijf van onder ander modeketen Brantano, Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Expresso en Steps, heeft voor 229 miljoen euro de Ellos Group gekocht, een e-commerce marktleider in mode en interieur in Scandinavië, bekend van de merken Ellos, Jotex, Stayhard en Homeroom. Dit meldt FNG middels een persbericht. Door de overname van de groep wordt FNG voor het eerst actief buiten de Benelux.

Met de aanwinst van Ellos Group, wordt het productaanbod van FNG vergroot op het gebied van interieur, krijgt het toegang tot de Scandinavische markt en wordt haar e-commerce activiteit sterk uitgebreid. De samenwerkingen die zullen ontstaan zorgen volgens het bedrijf voor ‘omzetgroei en optimalisatie van de kostenstructuur’.

FNG koopt Scandinavische Ellos Group voor 229 miljoen euro

FNG schat dat de jaarlijkse impact van de aankoop op de EBITDA op middellange termijn minstens 25 miljoen euro zal bedragen, mede door schaalvoordelen via cross-selling, door het aanbieden van financiële diensten aan FNG-klanten en door gezamenlijke aankoop via het aankoopplatform van FNG.

Met een pro forma omzet van 759 miljoen in 2018, zal de gecombineerde entiteit een belangrijke speler worden in het Europese mode-, interieur- en decoratiemarkt," aldus het persbericht. Dieter Penninckx, oprichter en CEO van FNG ziet de transactie dan ook als ‘een volgende mijlpaal in het groeiverhaal van FNG’. “Ellos Group is marktleider in Scandinavië en biedt een zeer aantrekkelijke mix aan van mode en interieur- en decoratieartikelen, met een sterke positionering van haar eigen merken. In combinatie met haar krachtig platform voor financiële diensten, is dit een ideale aanwinst voor FNG," aldus Penninckx over overname van de Scandinavische groep in het persbericht.

Dankzij deze overname zal Nordic Capital, samen met Frankenius Equity AB, een belangrijke minderheidsaandeelhouder worden van FNG. “Nordic Capital investeerde in Ellos Group met als doel één van de bekendste e-commerce merken in Zweden te ontwikkelen en moderniseren. Sindsdien heeft Ellos Group haar digitale en commerciële capaciteit versterkt om sterke groei te stimuleren, met de steun van Nordic Capital’s expertise in e-commerce, branding en consumentenkrediet. Nordic Capital is ervan overtuigd dat de krachten bundelen met de FNG Groep een natuurlijke volgende stap is voor Ellos Group en kijkt ernaar uit om mee te werken aan de verdere weg naar waardecreatie als een minderheidsaandeelhouder in de FNG Groep," aldus David Samuelson, Principal Adviser bij Nordic Capital Funds in het persbericht.

Over Ellos Group

Ellos Group is een e-commerce marktleider in mode en interieur in Scandinavië, met de merken Ellos, Jotex, Stayhard en Homeroom in zijn portfolio. Ellos Group heeft ongeveer 1,7 miljoen actieve klanten, waarin vooral vrouwen tussen 30 tot 60 jaar sterk vertegenwoordigd zijn. Ellos Group biedt een mix van eigen en externe merken via online winkels en op externe platforms. Daarnaast biedt Ellos Group ook financiële diensten aan via haar eigen schaalbare platform.

Beeld: via website FNG

Brantano
CKS
Claudia Strater
Dieter Penninckx
Ellos
Ellos Group
Expresso
FNG
Frankenius Equity AB
Fred&Ginger
Homeroom
Jotex
Nordic Capital
Stayhard
Steps