• Home
  • Nieuws
  • Business
  • FNG wil 100 miljoen ophalen met uitgifte obligaties

FNG wil 100 miljoen ophalen met uitgifte obligaties

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

FNG is op zoek naar 100 miljoen euro. Het moederbedrijf van Brantano, Fred & Ginger, CKS en Claudia Sträter wil dit bedrag bij elkaar krijgen door middel van de uitgifte van obligaties, zo meldt CEO van FNG, Dieter Penninckx tegen Belgische krant De Tijd.

“Met het programma willen we investeerders de gelegenheid geven om opnieuw in te stappen,” aldus Penninckx tegen De Tijd. Een deel van de obligatielening zal worden gebruikt voor een vervroegde terugbetaling van een eerdere obligatielening van 25 miljoen euro. De 100 miljoen euro die FNG wil ophalen, komt bovenop een recente financieringsronde van 240 miljoen euro. Afgelopen september en december kreeg FNG al een kapitaalverhoging van 15 en 30 miljoen euro.

FNG is de laatste tijd bezig geweest met de lancering van nieuwe winkelformules voor Brantano. Zo gaat Brantano Boutik kledingverkopen van merken zoals Diesel en G-Star Raw en gaat Brantano Market schoenen en kleding verkopen. De Tijd meldt dat het expansieplan van Brantano 50 miljoen euro gaat kosten en de modernisering van bestaande Brantano-winkels eveneens 50 miljoen euro kost.

Brantano
CKS
Claudia Strater
FNG
Fred&Ginger