Foot Locker ziet omzet en netto inkomen dalen in Q1

De verkoop bij gelijk aantal winkels nam af met 2,8 procent, zo blijkt uit de gerapporteerde kwartaalcijfers van Foot Locker, Inc., maar CEO Richard Johnson is positief dat dit gedurende het financiële jaar zal verbeteren. Het bedrijf behaalde een omzet van 2,025 miljard dollar (1,7 miljoen euro).

Het bedrijf zag het afgelopen jaar het netto inkomen halveren en ook in het eerste kwartaal verminderde het netto inkomen. Het bedrag daalde van 180 miljoen dollar naar 165 miljoen dollar (156 miljoen euro naar 143 miljoen) mede door incrementele kosten. In het jaarverslag van afgelopen boekjaar verwachtte het bedrijf al dat de resultaten van het eerste kwartaal in dezelfde trend door zouden zetten als het laatste halfjaar van 2017. Destijds meldde het bedrijf al dat ze naar verwachting halverwege het jaar terug zullen gaan naar positieve omzet bij gelijk aantal winkels.

Foot Locker, Inc. heeft in Europa 636 winkels. In het portfolio van de groep bevinden zich Foot Locker, Champ Sports, Eastbay, Lady Foot Locker, Kids Foot Locker, Footaction, Runners Point, Sidestep en Six:02.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Beeld: Foot Locker Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN