• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Forever 21 verlaat Japan, sluit wereldwijd winkels

Forever 21 verlaat Japan, sluit wereldwijd winkels

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Forever 21 heeft deze week bekendgemaakt dat het zijn activiteiten in Japan per eind oktober staakt. Met het vertrek van de Amerikaanse modeketen zullen 14 winkels hun deuren sluiten en zal de lokale online winkel opgedoekt worden. Dat meldt de Fashion Network.

Het verlieslatende fast fashion bedrijf heeft het ook in de Amerikaanse thuismarkt erg zwaar, waar fysieke winkels het onderspit delven en e-commerce explosief groeit. In zowel de Verenigde Staten als in Europa sluit het bedrijf tal van winkels. In de Verenigde Staten staan 100 sluitingen gepland.

Eerder trok Forever 21 zich al terug uit de Ierse en Franse markten, in respectievelijk 2018 en 2019. Afgelopen voorjaar liet het bedrijf weten ook China te zullen verlaten. Voor het bedrijf was de situatie in Japan onhoudbaar geworden. Met meedere winkels in de Japanse markt, waaronder een in de hippe en peperdure winkelbuurt Ginza, werden huurkosten en de kosten van personeel te hoog.

Forever 21 staat volgens Reuters op het punt van faillissement. Het bedrijf telt momenteel wereldwijd meer dan 800 winkels.

Forever 21