• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Forever 21 vraagt uitstel van betaling aan

Forever 21 vraagt uitstel van betaling aan

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het zat er al een tijd aan te komen: de Amerikaanse fast fashion keten Forever 21 heeft zondag faillissementsbescherming aangevraagd bij de rechtbank van Delaware. Dat schrijven diverse bronnen, waaronder CNN.

Middels een Chapter 11-procedure hoopt Forever 21, gevestigd in Los Angeles, een herstructurering te realiseren. Terwijl het bedrijf zoekt naar manieren om zijn schulden af te lossen, kan het tegelijkertijd zijn activiteiten voortzetten. Een van die manieren is dat de keten 178 van zijn ruim 800 winkels wil sluiten, schrijft CNN. De sluitingen betreffen voornamelijk vestigingen in Europa en Azië. Een ‘groot deel’ van de Forever 21-filialen zal uiteindelijk echter open blijven, zo stelt een woordvoerder tegenover de Amerikaanse omroep.

Forever 21, opgericht in 1984, beschikt momenteel over 815 winkels in 57 verschillende landen. De keten maakte vorige week bekend zich terug te trekken uit Japan door daar alle 14 winkels te sluiten. Forever 21 trok zich begin vorig jaar al terug uit Nederland. De modeketen beschikte er over een winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam, in het pand waarin nu Uniqlo is gevestigd. Eerder verliet Forever 21 ook de Belgische markt.

Beeld: FashionUnited

Forever 21
uitstel van betaling