Het geschil tussen Hema en zijn franchisenemersorganisatie Vereniging Aangesloten bedrijven (VAB) lijkt nog niet ten einde. De organisatie overweegt juridische stappen als uit overleg met Hema geen resultaat komt, zo meldt een woordvoerder van de VAB tegen het Algemeen Dagblad.

Afgelopen week kreeg het bestuur van de VAB een brief dat het contract van de franchisenemers beëindigd wordt. Het bestuur van de organisatie heeft in totaal 24 winkels in beheer. “De franchisenemers betreuren dat er door de directie geen gesprek met hen wordt gevoerd, zodat we het conflict door overleg kunnen oplossen. Dit past niet in de traditie van overleg die we bij Hema graag in ere houden,” aldus de woordvoerder van de VAB tegen het Algemeen Dagblad.

Hema en haar franchisenemersorganisatie hebben al langer onenigheid, voornamelijk over de kosten van de webwinkel. Het ging zelfs zo ver dat de twee partijen voor de rechter verschenen, die in het voordeel van de franchisers zijn beslissing maakte. De woordvoerder van de organisatie stelt dat de franchisenemers wel willen bijdragen aan de extra kosten van de webwinkel, maar simpelweg willen weten waar deze kosten voor zijn. De franchisenemers zouden nu facturen krijgen zonder uitleg, aldus de woordvoerder tegen de krant.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN