• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Frasers Group Plc koopt Duitse sportmoderetailer SportScheck

Frasers Group Plc koopt Duitse sportmoderetailer SportScheck

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Winkel in Braunschweig. Credits: SportScheck

Frasers Group Plc neemt de Duitse sportmoderetailer SportScheck over en heeft daarvoor een bindende overeenkomst getekend met Signa Retail Department Store Holding GmbH, zo maakt Frasers Group bekend in een persbericht. De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 afgerond.

Door de overname kan Frasers Group zijn aanwezigheid in Duitsland vergroten. Het land wordt gezien als een van de grootste sportmarkten in Europa en als een belangrijk gebied voor het Sports segment, zo staat in het persbericht. SportScheck heeft meer dan 34 winkels in Duitsland, genereert een omzet van 350 miljoen euro en heeft een klantenbestand van ruim 13 miljoen bezoekers per jaar.

SportScheck kan dankzij de overname profiteren van Frasers’ ‘Elevation Strategy’, waarbij hard wordt geïnvesteerd in winkelconcepten, digitale mogelijkheden en merkrelaties. Sports Direct is tevens een strategische partner voor de wereldwijde sportmerken zoals Nike en Adidas en heeft de ondersteuning om te helpen bij de internationale expansiestrategie, aldus Frasers Group.

"De overname van de toonaangevende sportartikelenverkoper in Duitsland is een grote stap in onze reis om de nummer één sportmoderetailer in EMEA te worden - en we zijn verheugd om dit te doen met de volledige steun van belangrijke wereldwijde merkpartners, Adidas en Nike. De groei en uitbreiding van onze sportactiviteiten is een belangrijk aandachtsgebied om een internationaal retailbedrijf te worden. De Duitse markt vertegenwoordigt een enorme kans voor ons en we kijken ernaar uit om onze ervaring, middelen en relaties in te zetten om de SportScheck business te versterken”, aldus Michael Murray, CEO van Frasers Group, in het persbericht.

Bjørn Gulden, CEO van Adidas AG, voegt daaraan toe: “Murray’s vooruitgang van Frasers Group en Sports Direct is indrukwekkend geweest. De overname van SportScheck is een andere grote inzet voor de sportindustrie en een natuurlijke evolutie in hun strategie om een wereldwijde speler te worden. We zijn toegewijd en enthousiast om Sports Direct te ondersteunen op hun reis."

Frasers Group
Frasers Group Plc
SportScheck