• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'French Connection terug naar winstgevendheid aan het einde van het boekjaar'

'French Connection terug naar winstgevendheid aan het einde van het boekjaar'

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Na een stabiele jaaromzet in 2017, is in het eerste halfjaar van 2018 een lichte omzetdaling te zien bij de French Connection Group Plc. In totaal behaalde het bedrijf een omzet van 58,1 miljoen pond (65,4 miljoen euro), zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers.

De lichte daling werd veroorzaakt door het gereduceerde winkel portfolio en moeilijkere handel omstandigheden in Groot-Brittannië. De positieve resultaten in de groothandel, waar de omzet met 6,2 procent steeg, in zowel Europa als Noord-Amerika kon de algehele omzetdaling niet tegenhouden. Het bedrijf maakt echter nog steeds verlies in het eerste halfjaar, 5,8 miljoen pond (6,5 miljoen euro).

In de retail nam de omzet van de groep met 10,5 procent af, mede door de afname van het aantal winkels. Bij een gelijk aantal winkels nam de omzet met 7 procent af in de eerste zes maanden van 2018 vanwege de lastige handel omstandigheden, aldus French Connection Group Plc. Door de afname in de retail en de toename in de groothandel, is het groothandels kanaal nu het grootste segment voor de groep geworden. In de groothandel werd 30,8 miljoen pond (34,7 miljoen euro) aan omzet behaald in het eerste halfjaar, in de retail lag dit aantal op 27,3 miljoen pond ( 30,7 miljoen euro).

Lichte omzetdaling voor French Connection Group Plc in H1

French Connection Group Plc verwacht dat het tweede halfjaar opnieuw omzetgroei zal opleveren in de groothandel. Wel waarschuwt het bedrijf voor de shop-in-shops in House of Fraser, het Britse warenhuis veranderde in het tweede kwartaal van eigenaar. French Connection is daarom in afwachting van de strategie van de nieuwe eigenaar, maar ziet kansen om te groeien. De groep meldt daarnaast op het juiste pad te zijn om winstgevend te zijn aan het einde van het boekjaar.

De financiële resultaten vallen de afgelopen jaren tegen bij French Connection. In 2014 werd nog een sterke omzetplus rapporteerde na jaren van verlies, maar sindsdien schommelen de resultaten. Aan het begin van 2017 verkocht de op één na grootste aandeelhouder van French Connection alle aandelen. Het afgelopen boekjaar bleef de omzet nagenoeg stabiel met een stijging van 0,5 procent. De grootste taak voor het bedrijf om het verlies waar het al jaren mee kampt weg te werken. In de nu gerapporteerde cijfers is het bedrijf positief dat de groep aan het einde van dit boekjaar weer winstgevend is.

Beeld: French Connection website

French Connection
French Connection Group PLC