• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Front Runner failliet verklaard

Front Runner failliet verklaard

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Sneakerketen Front Runner is failliet. Het faillissement van het bedrijf met twaalf winkels en een webstore is vrijdag 24 juni uitgesproken door de rechtbank in Noord-Holland.

Curator Rocco Mulder van Pot Jonker Advocaten onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. "Er hebben zich al enkele gegadigden gemeld en ik verwacht deze of volgende week uitsluitsel te kunnen geven over een eventuele doorstart," zegt hij in Twinkle Magazine.

Front Runner, dat 26 jaar bestaat, kreeg vorig jaar september een forse tegenslag te verwerken die ten grondslag ligt aan de huidige problemen van het bedrijf. Bij een inbraak bij de hoofdvestiging in Nieuwegein is toen een groot deel van de voorraad gestolen. Een geschil met de verzekering volgde en uiteindelijk duurde het ruim zes maanden voordat de voorraad weer op peil was en de keten de normale winkelverkoop kon hervatten.

Zowel de fysieke winkels als de webwinkel blijven volgens de curator voorlopig open. Op het hoofdkantoor van Front Runner werken 170 mensen. De keten heeft filialen in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en Rotterdam.

Beeld: Front Runner website

frontrunner