Het Italiaanse tassen-en accessoirelabel Furla neemt leerfabrikant Effeuno over. Het Toscaanse Effeuno produceert lederwaren voor het merk. Furla had al 30 procent van de aandelen in handen. Nu maakt Furla bekend Effeuno volledig over te nemen, aldus het label in een persbericht.

Details omtrent de transactie zijn niet openbaar gemaakt. Furla treedt met de overname in de voetsporen van merken als Chanel, Prada en Hermés, die in de afgelopen jaren allen een fabrikant overnamen om zo meer controle te krijgen over het productieproces. Hermes deed dit in 2015 met leerproducent Tanneries du Puy, daar waar Chanel eerder al de controle nam over cashmere-fabrikant Barrie Knitwear en looierij Bodin-Joyeux.

Effeuno, met meer dan 100 werknemers, is goed voor een geschatte productie van twee miljoen tassen en lederwaren per jaar. De overname ligt in lijn met de strategie van Furla om meer in Italië te produceren. Het label is momenteel aanwezig in meer dan 100 markten, en wist in het eerste halfjaar van 2017 een omzetstijging van 23.5 procent te realiseren.

Van onze Britse correspondent Vivian Hendriksz. Vertaling en bewerking voor NL: Arjan Ranjbar.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN