• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Furla zet stap richting beursgang

Furla zet stap richting beursgang

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tamburi Investment Partners gaat 15 miljoen euro investeren in het het Italiaanse luxe tassenmerk Furla. De lening zal automatisch worden omgezet in aandelen bij een beursgang. Dat maakten de beide bedrijven op maandag bekend, hoewel een definitieve datum voor een beursgang vooralsnog niet bekend werd gemaakt.

Met deze overeenkomst komt Furla een stap dichter bij een beursgang. Het familiebedrijf zou met een notering aan de beurs beter in staat zijn te concurreren op mondiaal niveau. Zo hebben luxe merken als Brunello Cucinelli, Salvatore Ferragamo en Prada deze stap al gezet en daarvan de vruchten geplukt.

Furla CEO Eraldo Polenta sprak eerder dit jaar al over een eventuele beursgang. Hij zei toen al dat het ‘cruciaal was om groter te worden omdat in sommige gevallen onze concurrenten ruim tien keer zo groot zijn als wij.’ Furla boekte in 2015 een omzet van 339 miljoen euro, een stijging van 30 procent ten opzichte van 2014, en realiseerde een brutowinst van 44,1 miljoen euro.

TIP is ook investeerder in het moederbedrijf van modemerk Moncler en Hugo Boss. De investeringsmaatschappij wordt bij een beursgang inschrijvingsrecht op nieuwe aandelen verleend. Ook mag het dit recht verlenen aan andere investeerders naar keuze.

Furla
Tamburi Investment Partners