• Home
  • Nieuws
  • Business
  • G-III Apparel Group noteert opnieuw omzet- en winstgroei in Q2

Business

G-III Apparel Group noteert opnieuw omzet- en winstgroei in Q2

Door Tessa Guntlisbergen

7 sep. 2018

G-III Apparel Group, het moederbedrijf van onder andere Donna Karan en DKNY en licentiehouder van merken als Calvin Klein en Tommy Hilfiger, rapporteert over het tweede kwartaal een omzet van 624,7 miljoen dollar (536,7 miljoen euro). Dat komt neer op een stijging van 16,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, laat het bedrijf weten in een persbericht.

Waar G-III Apparel Group in het tweede kwartaal van vorig jaar nog een nettoverlies van 8,6 miljoen dollar (7,4 miljoen euro) rapporteerde, boekte het bedrijf afgelopen kwartaal een positief netto inkomen van 10,1 miljoen dollar (8,7 miljoen euro).

“We zijn blij met de resultaten van het tweede kwartaal, die onze verwachtingen hebben overtroffen,” zegt Morris Goldfarb, CEO en voorzitter van G-III Apparel, in een verklaring. “De sterke resultaten werden aangedreven door goede prestaties in onze groothandelskanalen. We hebben een portfolio van uitstekend niveau, welke ons naar mijn mening kan positioneren voor langetermijngroei van omzet en winst,” aldus de directeur.

Op basis van de behaalde resultaten verwacht G-III Apparel aan het einde van het lopende fiscaal jaar uit te komen op een omzet van zo’n 306 miljard dollar (263 miljard euro). Het netto inkomen zou naar verwachting moeten uitkomen tussen de 125 en 130 miljoen dollar (107 en 112 miljoen euro).

Beeld: DKNY website