• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Galeria Karstadt Kaufhof komt met definitieve sluitingslijst: 51 winkels gaan dicht

Galeria Karstadt Kaufhof komt met definitieve sluitingslijst: 51 winkels gaan dicht

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Galeria Karstadt Kaufhof maakt definitief een einde aan het optimisme van Duitse burgemeesters en gemeenteraadsleden die hadden gehoopt ‘hun’ warenhuizen te kunnen behouden. Het sanerende warenhuis stelde een definitieve lijst op met te sluiten filialen, die vandaag werd gepubliceerd door Textilwirtschaft. Die lijst bezegelt ook het verdwijnen van banen in de desbetreffende winkels.

Sommige gemeenten en raadsleden waren tot op het laatste moment in touw om de warenhuizen in hun stad te redden. De stad Göppingen bood aan de renovatiekosten van het Karstadt Kaufhof-filiaal aldaar te financieren als het warenhuis zou blijven. In Berlijn staan demonstraties gepland voor het behoud van Karstadt Sports-winkels. In Düsseldorf loopt een handtekeningencampagne. Met het sluiten van de 51 winkels gaan dan ook circa 6000 banen verloren.

Van de 172 Karstadt Kaufhof-filialen blijven er nu nog 121 over. De directie van Karstadt Kaufhof heeft in een brief, in handen van Textilwirtschaft, laten weten dat de 51 te sluiten winkels onmogelijk open konden blijven op basis van essentiële criteria, waaronder de locatieverdeling in de regio, de economische prestaties van het filiaal en het de hoogte van de huur.

Dit artikel werd na publicatie aangepast. Eerder werd ten onrechte vermeld dat de definitieve lijst uit 61 winkels bestond.

Galeria Karstadt Kaufhof
Galeria Kaufhof
Karstadt