Gap Inc omzet daalt minder hard in 2016

Modegroep Gap Inc heeft het fiscale jaar 2016 op een positieve noot afgesloten: het bedrijf zag de omzet in het vierde kwartaal van het jaar namelijk met 2 procent stijgen, terwijl de cijfers een jaar geleden nog met 7 procent waren gedaald. Het bedrijf rapporteerde een omzet van 4,4 miljard dollar (4,2 miljard euro). De verwaterde winst per aandeel kwam daarmee neer op 0,55 dollar (0,51 euro) in Q4.

Gap Inc omzet daalt in 2016 minder hard dan een jaar eerder

Gap Inc kan dus positief terugkijken op het laatste kwartaal van het boekjaar. Volgens het bedrijf had de omzet zelfs nog hoger kunnen liggen, al werd dit voorkomen door het negatieve effect van de wisselkoersen.

Gap Inc omzet daalt minder hard in 2016

Kijkend naar het financiële jaar in zijn geheel, rapporteerde het Amerikaanse bedrijf een totale omzet van 15,5 miljard dollar (14,6 miljard euro). Dit was weliswaar een daling van 2 procent, al was het toch een verbetering ten opzichte van de daling van 4 procent die het bedrijf een jaar eerder nog moest incasseren. Wanneer de resultaten worden bekeken per merk, komt Old Navy Global als winnaar uit de bus. Dit merk zag de omzet met 1 procent toenemen, in vergelijking met een gelijk gebleven omzet in 2015. De andere merken uit de koker van Gap Inc zagen de omzet beiden teruglopen, al was de daling minder sterk dan een jaar eerder. Gap noteerde een daling van 3 procent, ten opzichte van 6 procent een jaar eerder, en voor Banana Republic lag de omzet dit boekjaar 7 procent lager, ten opzichte van 10 procent in 2015.

Gap Inc CEO Art Peck zegt het volgende over de geboekte resultaten: “We zijn tevreden met de sterke, positieve resultaten waarmee we het jaar zijn geëindigd, mede dankzij een groei gedurende de belangrijke feestdagen. In de toekomst zullen we onze focus blijven leggen op het verbeteren van de kwaliteit en relevantie van onze producten, het verhogen van ons reactievermogen met betrekking tot trends en de vraag en willen we zorgen dat onze verschillende kanalen beter gaan samenwerken zodat we onze klanten een betere ervaring kunnen bieden.”

Gap Inc omzet daalt minder hard in 2016

Gelijke omzet verwacht voor boekjaar 2017

Voor het boekjaar 2017 verwacht het bedrijf dat de omzet gelijk zal blijven aan die van dit jaar. In het beste geval zal zelfs een lichte omzetstijging kunnen worden gerealiseerd. Verwacht wordt wel dat de verwaterde winst per aandeel in het eerste halfjaar van 2017 lager zal liggen dan in 2016 het geval was. Verwacht wordt dat de verwaterde winst per aandeel uiteindelijk zal uitkomen tussen de 1,95 dollar (1,84 euro) en 2 dollar (1,89 euro). Tevens wordt opnieuw een negatieve impact van de wisselkoersen voorspeld, wat volgens het bedrijf opnieuw zal resulteren in lagere verkoopcijfers. Tot slot wordt gemeld dat in 2017 ongeveer 40 nieuwe winkels de deuren zullen openen. De focus zal daarbij komen te liggen op winkels van de merken Athleta en Old Navy, terwijl Gap waarschijnlijk juist winkels zal moeten sluiten.

Beeld: Gap en Old Navy Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN