Gap Inc snijdt in werknemersbestand

Gap Inc gaat snijden in het werknemersbestand. Het ontslag van 216 werknemers op het hoofdkantoor in San Francisco is onderdeel van het stroomlijnen van het operationele model.

“Als onderdeel van Gap Inc.’s continue toewijding om het merk een betere positie te geven voor groei op de lange termijn, is het bedrijf het operationele model aan het stroomlijnen, dat resulteert in het verdwijnen van een klein aantal banen bij het Gap Inc.’s hoofdkantoor in San Francisco,” zegt een woordvoerder tegen WWD.

Vorig jaar gaf het moederbedrijf van onder andere Gap, Athleta en Old Navy al aan dat het maatregelen ging nemen om de kosten te reduceren. Ze willen het operationele model efficiënter maken. Ook werd destijds genoemd dat er 75 winkels zouden sluiten.

Gap Inc zag het afgelopen fiscale jaar de omzet dalen met twee procent. Dit was een verbetering ten opzichte van het jaar daarvoor waar het bedrijf nog een daling van 4 procent moest noteren. Bij de presentatie van de jaarcijfers werd vermeld dat in 2017 40 winkels worden geopend, met de focus op Athleta en Old Navy. Locaties van Gap zullen voornamelijk sluiten.

Kleding van Gap is op dit moment alleen online verkrijgbaar in Nederland via de website van het modemerk en bij Zalando.

Beeld: Gap Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN