• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gap Inc verlegt focus naar Old Navy en Athleta

Gap Inc verlegt focus naar Old Navy en Athleta

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Business

Als onderdeel van het lopende groeiplan gaat de Amerikaanse modeketen Gap Inc haar focus verleggen van Gap en Banana Republic naar de labels Old Navy en Athleta. Daarbij gaan zo’n 200 winkels dicht, maar worden er nog meer nieuwe geopend, melden diverse media.

Gap Inc ziet in de toekomst meer mogelijkheden voor Old Navy en Athleta, die momenteel beter presteren dan Gap en Banana Republic. Die eerste twee zouden volgens de retailer de komende jaren een omzet van respectievelijk 10 miljard dollar en 1 miljard dollar kunnen realiseren.

Het verleggen van de focus betreft de sluiting van zo’n 200 filialen van de merken Gap en Banana Republic. Daarvoor in de plaats komen bijna 300 winkels van Old Navy en Athleta.

“In de afgelopen twee jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van hoe we werken,” stelt Art Peck, president en CEO van Gap Inc. “Met veel van deze basis op zijn plaats, verleggen we onze focus nu naar groei. We zullen onze iconische merken op grote schaal gebruiken om groei te realiseren door te kijken hoe onze klanten winkelen,” aldus Peck.

Gap Inc voert al enige tijd een turnaround plan door om kosten te besparen. In lijn met dat plan sneed de retailer eerder dit jaar al in het werknemersbestand. Het bedrijf verwacht in de komende drie jaar zo’n 500 miljoen dollar aan kosten te kunnen besparen, onder andere door de focus op de goed presterende merken te leggen en de activiteiten te stroomlijnen.

Beeld: Old Navy Facebook

Gap
Gap Inc
Old Navy