• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gardeur meldt gedwongen ontslagen op hoofdkantoor

Gardeur meldt gedwongen ontslagen op hoofdkantoor

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Business

Er gaan hoe dan ook ontslagen vallen op het hoofdkantoor van Gardeur in Mönchengladbach. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf dinsdag weten aan de Rheinische Post. Hoeveel van de 230 banen op de tocht staan, kon de woordvoerder nog niet melden.

De Duitse broekenspecialist is momenteel druk met het aantrekken van een nieuwe investeerder. Het bedrijf maakte in november middels een persbericht bekend dat het in gesprek zou gaan met zestien geïnteresseerden, waarvan er volgens de krant nog vijf over zijn waarmee onderhandeld wordt. Gardeur hoopt eind deze week een nieuwe investeerder te presenteren. Ondanks deze aanstaande kapitaalinjectie moeten er dus mensen wijken. “We kunnen niet om ontslagen heen,” aldus de woordvoerder in de Rheinische Post.

In oktober vroeg de Gardeur Group nog uitstel van betaling aan voor vier van haar ondernemingen bij de rechtbank in Mönchengladbach. Diezelfde maand werd met een overbruggingskrediet de bedrijfsactiviteiten tot eind november veiliggesteld. Meteen werd aangekondigd dat het bedrijf op zoek zou gaan naar nieuwe investeerders.

De problemen voor Gardeur begonnen in 2007 met het uitbreken van de mondiale financiële crisis. De belangrijkste afzetmarkt van Gardeur, de Russische, stortte destijds volledig in. Grote afnemers gingen in diezelfde periode op de fles, waardoor zeker 300 verkooppunten inactief werden, aldus CEO Gerhard Kränzle in een eerder verschenen persbericht. Ook de Arabische Lente van 2011 zorgde voor een terugslag, aangezien een deel van het productieproces zich in Tunesië bevond. Ook het merendeel van de 1600 werknemers van Gardeur bevindt zich in de Tunesische fabrieken. In Nederland is Gardeur onder meer verkrijgbaar bij Adam Brandstore, Thom Broekman en Blom Mode.

Geheugen opfrisser

Meer over de laatste ontwikkelingen van Gardeur in de tijdlijn.

Instructies: Gebruik de pijltjes om te navigeren of klink op een moment in de tijdlijn. De volgorde is van oud naar nieuw, dus het oudste nieuws wordt als eerst getoond.

Beeld: Atelier Gardeur Facebook

Gardeur
Scroll down to read more