• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gardeur op de rand van faillissement

Gardeur op de rand van faillissement

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Gardeur heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank van Mönchengladbach. Dat heeft de Duitse broekenspecialist laten weten in een verklaring. Een plan voor een eventuele doorstart ligt al klaar, verklaart het bedrijf.

De aanvraag betreft vier verschillende ondernemingen die onder de Gardeur Groep vallen. Het bedrijf voerde hieraan voorafgaand gesprekken met banken en mogelijke investeerders en maakt duidelijk dat de “bedrijfsvoering tijdens de revalidatiefase voortgezet zal worden”.

Gerhard Kränzle, CEO van Gardeur Groep, reageert: “Er is toekomst voor Gardeur. Het faillissement zal helpen om het bestaande cashprobleem te overwinnen en onze standplaats Mönchengladbach te behouden. Het jaar 2015/2016 heeft Gardeur, net als in de drie voorafgaande jaren, met positieve resultaten afgesloten.”

Om Gardeur weer te ontwikkelen, wordt de komende tijd een financiële herstructurering ingezet. “Doel van deze sanering is om onze reeds gestarte herstructureringsprocedure voort te zetten, om zodoende Gardeur verder aan de veranderende omstandigheden van de markt aan te passen,” laat Kränzle weten.

Beeld: Atelier Gardeur Facebook

Gardeur