• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gardeur: zestien potentiële investeerders gemeld

Gardeur: zestien potentiële investeerders gemeld

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Business

Zeker zestien geïnteresseerden zijn in de race voor een belang in Gardeur. Er wordt volgens insolventie-beheerder Dr. Biner Bähr gesproken met partijen met ‘verregaande interesse’. “Onder de geïnteresseerden bevinden zich een aantal partijen die zeker tot het einde van de procedure zullen meedoen,” aldus Bähr. Doel van de Duitsen broekenspecialist is voor december een investeerder aan boord te hebben om de langlopende liquiditeit te waarborgen.

In een vandaag verschenen persbericht laat het bedrijf weten interesse te genieten van ‘voornamelijk strategische investeerders uit de industrie’. CEO Gerhard Kränzle laat in datzelfde persbericht weten blij te zijn met de interesse. “De hoge kwaliteit van onze producten is onomstreden binnen de industrie. De laatste Outfit-studie van Spiegel laat een onnaakbare loyaliteit van onze klanten zien. 99,3 procent van de klanten die al een Gardeur-product hebben, zouden een herhaalaankoop doen. Deze data spreekt voor zichzelf.”

De Duitse broekenmaker maakte halverwege oktober bekend op zoek te gaan naar nieuwe investeerders, nadat een overbruggingskrediet de bedrijfsactiviteiten veilig stelde. Begin oktober vroeg het merk nog uitstel van betaling aan bij de rechtbank van Mönchengladbach.

Beeld: Atelier Gardeur Facebook

Gardeur
Scroll down to read more