• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gedeeltelijke doorstart voor Thom Broekman

Gedeeltelijke doorstart voor Thom Broekman

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De modeketen Thom Broekman gaat een gedeeltelijke doorstart maken. Oud-directeur Thom Broekman neemt 3 filialen in Utrecht over, zo liet curator Hans Hendriks weten. Het bedrijf werd in januari failliet verklaard.

Het gaat om de Utrechtse winkels met ‘Thom Broekman’ op de gevel en om de ‘Rode Winkel’. Volgens het Financieele Dagblad betaalt Broekman ‘enkele tonnen’ voor de winkels. “Ik heb een kort en voorlopig rechtmatigheidsonderzoek gehouden, voordat ik akkoord ging met zijn bieding. Er waren vooralsnog geen omstandigheden om niet aan hem te verkopen,” laat curator aan de krant weten. Dankzij de gedeeltelijke doorstart behouden vooralsnog 25 van de 113 medewerkers hun baan.

De curator is nog met belangstellenden in gesprek over de overige 16 winkels. Na het faillissement bleven de Utrechtse winkels open, evenals de kledingwinkels in Bussum en Haarlem. De andere winkels zijn inmiddels gesloten. Voor het faillissement had het bedrijf acht jeanswinkels onder de naam De Rode Winkel en tien herenmodezaken onder de naam Thom Broekman. Volgens de curator was het faillissement het gevolg van de veranderende marktomstandigheden. In 2014 daalde de omzet met 10,7 procent, zo bleek uit het jaarverslag. De twee webshops die werden opgestart, hebben het verlies niet meer recht kunnen trekken.

Het 178 jaar oude familiebedrijf werd 19 maart 1837 opgericht in de Lange Elisabethstraat in Utrecht en kreeg in 2012 nog het predicaat 'Hofleverancier in naam der Koningin'.

Thom Broekman