• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Geen doorstart voor Lake Side

Geen doorstart voor Lake Side

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het doek is definitief gevallen voor Lake Side. In het eerste faillissementsverslag is te lezen dat er ondanks meerdere geïnteresseerden geen doorstart gerealiseerd is voor Lake Side.

Eind februari werd Lake Side Franchise B.V. en haar dochterondernemingen failliet verklaard, een dag nadat surseance was aangevraagd. De oorzaken van het faillissement wordt in het verslag aangewezen als teruglopende bezoekersaantallen en daardoor omzetdalingen. Ook was er na een management-buyout sprake van een afname van vertrouwen van de leveranciers en het personeel. Daarnaast was er het krediet van 1 miljoen euro dat Lake Side had verkregen bij ABN Amro. Dit bedrag moest geleidelijk binnen twee jaar worden afgebouwd, maar het bleek dat dit door teruglopende omzet niet mogelijk was. “Handhaving van de voorlopig verleende surseance van betaling was niet langer wenselijk, omdat het vooruitzicht dat Lake Side na verloop van tijd hun schuldeisers zou kunnen bevredigen, niet bleek te bestaan,” aldus curator Ralf van der Pas in het verslag.

Doorstart Lake Side van de baan

Voor een doorstart meldden zich negen kandidaten. Twee hiervan brachten een indicatief bod uit, maar hebben zich uiteindelijk teruggetrokken vanwege ‘uiteenlopende redenen’. De curator onderzoekt op dit moment andere mogelijkheden van een verkoop.

Op het moment van het faillissement had Lake Side 65 werknemers. Naast de eigen winkels had het bedrijf ook nog 10 franchisenemers. Deze winkels zouden in eerste instantie open blijven als het aan de curator lag, de franchisers hoefden dan ook geen franchise- en managementfees te betalen, blijkt uit het verslag. Zes van de franchisenemers stopten echter per direct, vier hebben aangegeven zelfstandig verder te willen gaan. Met deze franchisenemers worden nu regelingen getroffen voor het beëindigen van de franchiserelatie.

Beeld: Lake Side Facebook

Lake Side