• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Geen vervolging voor LVMH-eigenaar Bernard Arnault

Geen vervolging voor LVMH-eigenaar Bernard Arnault

Door Tessa Guntlisbergen

26 jun. 2017

De Franse zakenman Bernard Arnault hoeft niet langer te vrezen voor vervolging in België. Het Openbaar Ministerie in Brussel heeft besloten niet langer te onderzoeken of de eigenaar van LVMH zich schuldig maakt aan domiciliefraude, nadat hij instemde met een schikking. Dat melden verschillende media.

De 68-jarige Arnault kwam in 2012 in het nieuws nadat de Belgische justitie een zaak had geopend naar de eigenaar van luxemerken als Louis Vuitton, Fendi en Bulgari vanwege mogelijke fraude bij zijn poging de Belgische nationaliteit aan te vragen. Justitie vroeg zich af of Arnault vaak genoeg in België verbleef om daar aanspraak op te maken.

Het onderzoek ging tevens in op Arnault’s kapitaalverhoging van 2,9 miljard euro in zijn Belgische bedrijf Pilinvest. Het Brusselse parket beschikte daarbij over genoeg elementen om over te gaan op strafonderzoek. Ook door dat onderzoek is nu een streep gezet.

Welk bedrag met de schikking gemoeid is, is niet bekend. De instemming met de schikking houdt geen schuldbekentenis in. Arnault heeft de Belgische nationaliteit bovendien nooit verworven. Hij trok zijn aanvraag eerder al in nadat het in thuisland Frankrijk voor ophef zorgde.