• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Geox schrijft opnieuw rode cijfers in H1 2019

Geox schrijft opnieuw rode cijfers in H1 2019

Door Jan Schroder

2 aug. 2019

Business

In de eerste helft van 2019 heeft de Italiaanse schoenenleverancier Geox SpA opnieuw een verlies geboekt. Het nettoverlies is na zes maanden opgelopen tot 4,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar werd een netto winst van 1,5 miljoen euro geboekt. De onderneming sloot het volledige boekjaar 2018 echter ook al af met een verlies van 5,3 miljoen euro.

De halfjaaromzet daalde met 3,5 procent naar 399,4 miljoen euro. Een van de redenen hiervoor was de sluiting van talloze franchisefilialen in het kader van het lopende herstructureringsprogramma. CEO Matteo Mascazzini maakt in het persbericht ook melding van "bijzonder uitdagende omstandigheden" als gevolg van "extreem ongebruikelijke" weersomstandigheden in de maanden april en mei. "Koude en regen" heeft het begin van het lente-zomerseizoen vertraagd en heeft verlenging van de uitverkoopperiode noodzakelijk gemaakt, aldus Mascazzini.

Geox' online business blijkt wel weerbestendig te zijn en rapporteert een sterke omzetgroei (+26 procent) ook in het tweede kwartaal. Het is een lichtpuntje in een verder wat somber halfjaarverslag.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited.de.

Foto: Geox Facebook

GEOX