• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gerry Weber dochterbedrijf overgenomen door Britse investeerder

Gerry Weber dochterbedrijf overgenomen door Britse investeerder

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De kogel is door de kerk. De Britse investeerder Robus Capital Management heeft een meerderheidsaandeel genomen in het Duitse modemerk Hallhuber. Moederbedrijf Gerry Weber AG maakt dit zelf op maandag bekend middels een persbericht.

Het verlieslatende Duitse bedrijf ontving in februari al een investering van 10 miljoen euro (een zogeheten ‘bridge financing’) om dochterbedrijf Hallhuber operationeel te houden. Hiermee ging een optie tot verkoop van Hallhuber gepaard. Daar heeft Robus Capital nu gebruik van gemaakt. Als gevolg van deze laatste transactie behoudt Gerry Weber een aandeel van 12 procent in Hallhuber. Ook ontvangt het bedrijf een cash bedrag van 500,000 euro van de investeerder.

Gerry Weber vroeg in januari van dit jaar al uitstel van betaling aan met als uiteindelijk doel een herstructurering van het bedrijf. Met de investering van 10 miljoen de maand erop kon in ieder geval Hallhuber operationeel blijven, en daarmee werd de rest van het modebedrijf ook tijdelijk gered.

Als onderdeel van de beoogde herstructurering is Gerry Weber van plan 146 winkels en verkooppunten te sluiten en het aantal fulltime functies in Duitsland tot 330 terug te brengen. Dat meldt rtl.de.

Gerry Weber
Hallhuber
robus capital