• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gerry Weber krijgt investering van 10 miljoen euro voor Hallhuber

Gerry Weber krijgt investering van 10 miljoen euro voor Hallhuber

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Gerry Weber International AG heeft een investering gekregen van 10 miljoen euro. De investering, een zogenaamde bridge financing om een korte periode te overbruggen, is bedoeld om dochterbedrijf Hallhuber draaiende te houden. Dit meldt Gerry Weber in een ad hoc verklaring op de investeerders website.

“Met deze investering zijn de operationele activiteiten van Hallhuber veilig gesteld voor de komende tijd. Deze transactie is een essentiële stap voor het herstructurering van de Gerry Weber Group. Gerry Weber International AG vroeg in januari uitstel van betaling aan en gisteren volgde ook dochterbedrijf Gerry Weber Retail GmbH & Co. KG.

Naast de investering is ook sprake van een verkoopoptie op Hallhuber. Wanneer deze optie wordt doorgezet, zal Gerry Weber 14 procent van de aandelen behouden in het merk. De tweede optie is dat ze 12 procent van de aandelen behouden en een verkoopprijs van 500.000 euro krijgen. De verkoopoptie kan alleen uitgevoerd worden wanneer bepaalde omstandigheden voorkomen, uit het persbericht blijkt niet welke. Deze omstandigheden komen naar verwachting pas in mei 2019 voor.

Beeld: Gerry Weber AG

Gerry Weber
Gerry Weber International AG
Hallhuber