Global Fashion Group (GFG), moederbedrijf van e-commercesites als Zalora, Dafiti en The Iconic, maakt zich op voor een beursgang en een notering aan de Frankfurt Stock Exchange, zo blijkt uit een persbericht.

De groep schrijft van plan te zijn met de beursgang ongeveer 300 miljoen euro op te halen. Dit bedrag zal het bedrijf volgens het persbericht gebruiken om de ‘aanhoudende groei van brandstof te voorzien en te kunnen investeren in de technologie en ontwikkeling van het bedrijf’.

In het persbericht verklaren co-chief executive officers Christoph Barchewitz en Patrick Schmidt, enthousiast te zijn over deze ‘nieuwe stap’. De eigenaren zeggen op alle markten waar het bedrijf opereert groeimogelijkheden te zien. Een beursintroductie stelt het bedrijf volgens hen in staat zijn positie op de markt te versterken.

Global Fashion Group (GFG) is een mode- en lifestyle-winkelbestemming in Azië, Latijns-Amerika, Latijns-Amerika en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. De groep verbindt 10.000 wereldwijde, lokale en eigen merken aan een markt van meer dan een miljard consumenten via vier gevestigde e-commerce platforms: The Iconic, Zalora, Dafiti en Lamoda. GFG heeft 17 kantoren en 10 ‘fulfilment centers’ verspreid over vier continenten. In 2018 leverde GFG meer dan 28 miljoen bestellingen aan 11,2 miljoen actieve klanten, wat een netto handelswaarde van ongeveer 1,5 miljard euro opleverde.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN