De Spaanse modegroep Cortefiel is te koop. CVC, PAI Partners en Permira, de huidige bezitters van de Cortefiel Group, hebben investeringsbank Goldman Sachs aangesteld om een nieuwe eigenaar voor de moderetailer te zoeken. Dat meldt de Spaanse krant Expansión.

Volgens bronnen die bekend zijn met de situatie, zou de verkoopprijs van Cortefiel rond de 1,3 miljard euro liggen. Dat is dertien keer haar ebita, zo meldt Expansión. De drie huidige partners namen Cortefiel in 2005 voor 1,44 miljard euro over van de familie Hinojosa.

De Spaanse modegroep is bezig om haar marktaandeel zowel in Spanje als daarbuiten uit te breiden. Vorig jaar had Cortefiel een omzet van 1,1 miljard euro, een stijging van 4,9 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het bedrijf heeft al verschillende malen gevraagd om een herfinanciering van haar schulden. Vorig jaar kreeg de moderetailer, met de steun van 98 procent van haar schuldeisers, nog een bedrag van 1,16 miljard euro.

De Cortefiel Group is de tweede grootste Spaanse moderetailer en is eigenaar van onder meer Springfield, Cortefiel en Women´s Secret. De groep zit met 2056 verkooppunten in 83 verschillende landen gevestigd. Cortefiel Group is ook eigenaar van outletketen Fifth Factory.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN