• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Google krijgt miljardenboete vanwege Google Shopping

Google krijgt miljardenboete vanwege Google Shopping

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

De Europese Commissie heeft Google een boete opgelegd van 2,42 miljard euro. Het techbedrijf ontvangt de boete vanwege de Google Shopping-functie binnen de zoekmachine.

Het onderzoek naar Google loopt al enkele jaren en het oordeel is nu eindelijk geveld. Google zou de populariteit van de zoekmachine hebben misbruikt om andere producten en diensten, zoals Google Shopping, een voorsprong te geven op concurrenten. Dit komt neer op oneerlijke concurrentie volgens de Europese Commissie.

Google moet binnen 30 dagen stoppen met de, volgens de EU, illegale activiteiten en concurrenten een gelijke plaats geven binnen de zoekmachine. Echter wordt door verschillende media verwacht dat Google zich niet bij het vonnis neer zal leggen.

De boete is niet het hoogste bedrag dat de commissie kon opleggen. Overtreding van Europese regels, kan resulteren in een boete waarvan het bedrag 10 procent van de jaaromzet omvat. Bij Google had dit rond de 9 miljard gelegen. Het bedrag dat Google opgelegd heeft gekregen, is echter wel de hoogste boete die de Europese Commissie heeft gegeven.

Google Shopping
Scroll down to read more