• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Groei Alibaba neemt af in Q1

Groei Alibaba neemt af in Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Alibaba rapporteerde voor het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een minder harde groei dan verwacht. De Chinese internetgigant boekte een omzet van bijna 3,3 miljard dollar (3 miljard euro), een stijging van 28 procent ten opzichte van vorig jaar. Bij de vorige kwartaalcijfers zag Alibaba de omzet echter nog met 45 procent stijgen. Analisten hadden, volgens een peiling van Thomson Reuters, een omzet van 3,39 miljard dollar verwacht.

De afgenomen groei is te wijten aan de verzadiging van de markt in de grote Chinese steden. Het aantal verhandelde goederen (Gross Merchandise Volume) groeide met 34 procent, het laagste groeipercentage in de afgelopen drie jaar.

Alibaba tracht inmiddels meer omzet te generen met verkoop via tablets en smartphones, maar dit kost het bedrijf omzet uit advertenties, omdat deze meer opleveren op computers dan mobiele apparaten. De cloud-diensten van het bedrijf verdubbelden echter sinds vorig jaar.

Alibaba gaat voor 4 miljard dollar aan eigen aandelen terug kopen, in de hoop zijn beurskoers extra te stimuleren. De waarde van de bedrijfsaandelen is sinds de beursgang van Alibaba in september van vorig jaar gedaald van een hoogtepunt van 120 dollar afgelopen november naar ruim 73 dollar op woensdag na sluiting van de beurs.

Alibaba