• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Groei luxesector stagneert volgens Bain

Groei luxesector stagneert volgens Bain

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tanden op elkaar dit jaar voor bedrijven die opereren in de luxe sector. Consultants van Bain & Co verwachten dat de vraag naar luxegoederen na jaren van groei in 2016 stagneert. Bain heeft voor dit jaar een groeiprognose afgegeven van ongeveer 1 procent. Dat is lager dan de 1,5 procent omzetgroei die in 2015 werd verwacht. Het bureau presenteerde een voorproefje van haar jaarlijkse luxestudie tijdens de New York Times luxury conferentie die woensdag werd afgesloten in Versailles, Parijs.

"Ik denk dat dit jaar een dieptepunt wordt voor de sector," zei Claudia d'Arpizio van Bain tegen persbureau Reuters. De volledige studie wordt over een paar weken verwacht. Bain & Co publiceert ieder jaar een uitgebreide studie en forecast voor de luxe sector en kijkt daarbij naar de markt voor accessoires, kleding, sieraden en horloges.

In de afgelopen weken is de luxe sector vaker nadelig in het nieuws geweest. De koers van de dollar, de Amerikaanse verkiezingen, de aanslagen in Parijs en Brussel, prijsverschillen tussen China en Europa en teruggelopen vraag in China hebben hun weerslag op de markt voor luxegoederen. Consumenten zijn afwachtend, reizen minder en stellen dure aankopen uit.

De groei van de internationale markt voor luxegoederen loopt al een paar jaar terug. In 2011 groeide de markt nog met 13 procent, in 2012 en 2013 halveerde die groei naar respectievelijk 5 en 6 procent. Bain verwacht niet dat de luxesector krimpt, maar voorspelt een kleine groei voor de komende vijf jaar van 2 à 3 procent.

Bain
luxegoederen