• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Grootschalige reorganisatie bij Victoria’s Secret

Grootschalige reorganisatie bij Victoria’s Secret

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Na goede omzetresultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar heeft L Brands Inc. aangekondigd een grootschalige reorganisatie door te voeren bij Victoria’s Secret. De lingerieketen schrapt een aantal productcategoriëen en ongeveer 200 banen om zo haar activiteiten te stroomlijnen en zich meer te richten op haar kernactiviteiten. Dat meldt Bloomberg.

Moederbedrijf L Brands is van plan om Victoria’s Secret te reorganiseren in drie units: Victoria’s Secret Lingerie, Victoria’s Secret Beauty en het merk Pink. De leiders van elke categorie zullen rechtstreeks rapporteren aan L Brands oprichter en CEO Leslie Wexner, die sinds twee maanden verantwoordelijk is voor Victoria’s Secret na het abrupte vertrek van de CEO van het lingeriemerk, Sharen Jester Turney.

Als onderdeel van de herstructurering schrapt Victoria’s Secret verschillende productcategoriëen om zich meer te kunnen richten op de kernactiviteiten. Het bedrijf snijdt daarnaast in ongeveer 200 banen op haar hoofdkantoren in New York en Columbus, Ohio. “Deze veranderingen zijn noodzakelijk voor onze toonaangevende merken om groei te bereiken. Desondanks zijn beslissingen over mensen de moeilijkste om te maken,” aldus Wexner in een verklaring. De lingerieketen is ook van plan om meer te steunen op loyaliteitsprogramma’s om een betere verbinding te maken met haar klanten.

De aankondiging komt na de goede omzetresultaten die moederbedrijf L Brands boekte in het eerste kwartaal van het financiële jaar. De netto-omzet steeg in de eerste vijf weken met 5 procent naar 1,027 miljard dollar (0,903 miljard euro). De omzet uit winkels die meer dan een jaar open zijn, groeide met 3 procent, het dubbele van wat analisten van Consensus Metrix eerder verwachtten. Daarmee is Victoria’s Secret het grootste dochterbedrijf van L Brands, dat ook eigenaar is van onder meer Bath & Body Works, La Senza en Henri Bendel.

L BRANDS
Victoria's Secret