• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gucci blijft topmerk in portfolio Kering, groep voert omzet op met 21,9 procent

Gucci blijft topmerk in portfolio Kering, groep voert omzet op met 21,9 procent

Door Caitlyn Terra

18 apr. 2019

Luxegroep Kering heeft weer een goed kwartaal achter de rug als gekeken wordt naar de omzetcijfers. De omzet steeg in de eerste drie maanden van het boekjaar met 21,9 procent, aldus het verslag.In totaal werd een omzet van 3,7 miljard euro genoteerd.

“We hebben een sterke start van 2019 gehad,” aldus François-Henri Pinault, CEO van Kering, in het kwartaalverslag. “Tegen onze sterke stijging in het eerste kwartaal van vorig jaar hebben Gucci, Saint Laurent en onze andere huizen goede omzetgroei gerapporteerd dankzij de creativiteit van het aanbod en de innovatie in de uitvoering. Bottega Veneta heeft een fundamentele reset geïmplementeerd en de eerste tekenen zijn aanmoedigend.”

Gucci blijft het topmerk van Kering dankzij de 24,6 procent omzetgroei wat resulteerde in 2,3 miljard euro omzet. Yves Saint Laurent leverde een omzet van 497 miljoen euro dankzij een groei van 21,9 procent. Waar de andere huizen groei lieten zien, had Bottega Veneta te maken omzetdaling van 5 procent naar 248,1 miljoen euro. Het segment waarin alle andere modehuizen worden samengevat (met onder andere Balenciaga en Alexander McQueen) behaalde een omzet van 576,9 miljoen euro dankzij een stijging van 25 procent.