• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gucci zorgt voor omzetstijging bij Kering, luxesector blijft zich herstellen

Gucci zorgt voor omzetstijging bij Kering, luxesector blijft zich herstellen

Door Huw Hughes

bezig met laden...

Business

Beeld: Kering, Facebook

De Franse luxegroep Kering heeft voor het tweede kwartaal van 2021 bijna een verdubbeling van de inkomsten gemeld, dankzij de sterke verkoop van Gucci, terwijl de luxe-industrie blijft herstellen van de pandemie.

In de drie maanden tot 30 juni stegen de vergelijkbare inkomsten van de groep tot 4,16 miljard euro, een stijging van 95 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en 11,2 procent hoger dan het niveau van 2019 op een vergelijkbare basis.

In de detailhandel, inclusief e-commerce, steeg de omzet in het tweede kwartaal met 97,9 procent, vooral dankzij sterke prestaties in Noord-Amerika (263 procent) en Asia-Pacific (53 procent), waar consumenten zich te buiten gingen aan luxeartikelen na het afschaffen de lockdown.

Uitgesplitst per merk was Gucci de uitblinker, met een omzetstijging van 45,8 procent op gerapporteerde basis tot 4,48 miljard euro in de eerste helft van het jaar. Bij Yves Saint Laurent steeg de omzet in de eerste helft met 53,5 procent tot 1,05 miljard euro, terwijl de omzet bij Bottega Veneta met 40,6 procent steeg tot 707,6 miljoen euro.

De omzet van Kering's andere modehuizen steeg met 60,5 procent tot 1,48 miljard euro.

Omzet Kering H1 vooruit op niveau 2019

Voor de eerste helft van het jaar rapporteerde Kering een geconsolideerde omzet van 8,05 miljard euro, een stijging van 54,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en 8,4 procent hoger dan het niveau van 2019.

Het bedrijf boekte een netto-inkomen van 569,3 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat uitkwam op 2,24 miljard euro. De operationele marge bedroeg 27,8 procent.

Kering voorzitter en CEO François-Henri Pinault zei dat de groep "het tempo opvoert" van de investeringen in haar huizen en strategische initiatieven, "met name om de exclusiviteit en controle van onze distributie te verbeteren".

Hij zei in een verklaring: "Kering heeft in het eerste halfjaar uitstekende prestaties geleverd en zijn traject van sterke, rendabele groei hervat. Al onze huizen hebben bijgedragen aan een sterke opleving van de totale inkomsten, die het niveau van 2019 ruimschoots overschreden, met een opmerkelijke versnelling in het tweede kwartaal."

Dit is het nieuwste teken van herstel van de luxe-industrie die hard werd getroffen door internationale winkelsluitingen tijdens de pandemie. Kering rivaal LVMH meldde dinsdag een 56 procent hogere omzet tot 28,67 miljard euro voor de eerste helft van het jaar.

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.UK, vervolgens vertaald en bewerkt naar het Nederlands door Ilona Fonteijn.

Gucci
Kering
Yves Saint Laurent
Scroll down to read more