• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Guess Inc. ‘overtreft verwachtingen’ in Q2

Guess Inc. ‘overtreft verwachtingen’ in Q2

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Guess Inc. rapporteert over het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2020 een omzet van 683,2 miljoen dollar (616,8 miljoen euro), wat neerkomt op een groei van 5,8 procent, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Met name goede prestaties in Europa dreven de omzetgroei, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde tweede kwartaalverslag. De totale Europese omzet kwam 9,1 procent hoger uit. In Noord- Midden- en Zuid-Amerika steeg de retailomzet met 0,9 procent, en groeide de omzet uit groothandelsactiviteiten met 22,3 procent. In de regio Azië groeide de omzet met 0,6 procent.

“Ik ben zeer tevreden over onze financiële prestaties in het tweede kwartaal, welke een sterke groei van het bedrijfsresultaat hebben opgeleverd,” zegt CEO Carlos Alberini over de resultaten. “De prestaties overtroffen onze verwachtingen en werden aangedreven door een solide omzetstijging, sterke marges en effectief kostenbeheer,” aldus Alberini.

Guess Inc. boekte een netto GAAP winst van 25,3 miljoen dollar (22,8 miljoen euro), wat neerkomt op een daling van 0,8 procent. Eerder noteerde het bedrijf nog rode cijfers. De netto GAAP winst per aandeel groeide met 12,9 procent naar 35 dollar cent (32 euro cent).

Op basis van de behaalde resultaten stelt Guess Inc. zijn verwachtingen voor de rest van het boekjaar naar boven bij, aldus Alberini.

Guess
Guess Inc
Scroll down to read more