Het Amerikaanse Guess voelt de effecten van een sterke dollar en afkoeling van zijn populariteit. Het modebedrijf rapporteerde in het tweede kwartaal een omzetdaling van 10,2 procent naar 564 miljoen dollar (500 miljoen euro). De operationele winst daalde met 12 procent naar 26 miljoen dollar (23 miljoen euro).

In Europa daalde de omzet met 15 procent naar 200 miljoen dollar (183 miljoen euro )(+4 procent tegen constante wisselkoersen). In de Amerikaanse thuismarkt nam de omzet met 5 procent af naar 232 miljoen dollar (212 miljoen euro), maar de vergelijkbare omzet bleef onveranderd. Voorzitter Paul Marciano legde de nadruk op dit gegeven, met als verklaring dat de damesmode divisie zich herstelde in Noord en Zuid Amerika. De omzet in Azië daalde met 12 procent naar 57 miljoen dollar (52 miljoen euro).

De omzet uit licenties nam af met 5 procent, terwijl de omzet uit groothandelsactiviteiten met 15 procent daalde (-9 procent tegen constante wisselkoersen).

De operationele marge daalde met 10 procent als gevolg van ongunstige wisselkoersen en eenmalige juridische kosten, aldus het bedrijf.

Guess verwacht voor het lopende boekjaar een omzetdaling van 8 tot 9 procent.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN