• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Guess Q2 winst beter dan verwacht

Guess Q2 winst beter dan verwacht

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wall Street heeft verheugd gereageerd op de tweede kwartaalcijfers van Guess, met een koersstijging van ruim 15 procent op woensdag.

Het Amerikaanse modemerk boekte in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een forse nettowinststijging naar 32,3 miljoen dollar (28,6 miljoen euro ) of 38 cent per aandeel, vergeleken met 18,3 miljoen dollar (16,2 miljoen euro) een jaar geleden. De aangepaste nettowinst per aandeel bedroeg 14 cent.

Het bedrijf rapporteerde een lichte omzetdaling van 0,2 procent naar 545 miljoen dollar (483 miljoen euro), terwijl de vergelijkbare omzet met 2 procent daalde. Wall Street had echter een nettowinst van 7 cent per aandeel en een omzet van 550,5 miljoen dollar verwacht.

Guess topman Victor Herrero zei dat Europa opnieuw een sterk kwartaal had geleverd. Ook Korea, het vaste land van China en Japan deden het goed, terwijl Noord- en Zuid-Amerika en de regio China en omstreken onder de maat presteerden.

Het bedrijf verwacht voor het derde kwartaal een winst per aandeel van 11 tot 16 cent, met een omzetstijging van 5 tot 8 procent. Voor het volledige boekjaar verwacht Guess een winst per aandeel van 62 tot 75 cent, met een omzetstijging van 3 tot 5 procent.

Guess