Ondanks een verdere winst- en omzetdaling in het derde kwartaal van het lopende boekjaar, zag Guess tekenen van herstel, met name in de Europese markt.

De nettowinst bedroeg 12,4 miljoen dollar (11,6 miljoen euro) of 15 cent per aandeel, beduidend minder dan de 20,8 miljoen dollar winst die het modebedrijf in dezelfde periode vorig jaar boekte. Toch bleek de daling 4 cent per aandeel meer dan analisten hadden voorspeld. Als gevolg stegen de Guess aandelen na sluiting van de beurs op dinsdag met 3,8 procent.

De omzet daalde met 11,7 procent naar 521 miljoen dollar (489,5 miljoen euro). In Noord en Zuid Amerika daalde de retailomzet met 7 procent, terwijl de omzet uit groothandelsactiviteiten met 12 procent afnam. In Europa viel de omzet uit groothandelsactiviteiten met 15 procent, maar steeg de vergelijkbare retailomzet met dubbele cijfers., aldus CEO Viktor Herrero.

Herrero noemde de resultaten ‘beter dan verwacht’ en zei dat de stijging van de vergelijkbare omzet in Europa met dubbele cijfers de eerste in vijf jaar was. In Azië daalde de omzet ondertussen met 17 procent, maar Herrero heeft een strategie om het productassortiment beter aan de man te brengen. Het beter etaleren van een meer diverse selectie in de winkels en efficiënter beheer van de voorraad maken daar een belangrijk deel van uit, zei hij in een gesprek met analisten.

Guess verwacht voor het vierde kwartaal een winst per aandeel van tussen de 53 en 62 cent per aandeel. De omzet wordt geschat op min 1,5 tot 1,5 procent procent in de plus tegen constante wisselkoersen. Europa zal naar verwachting opnieuw de best presterende markt zijn.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN