• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Guess schikt rechtszaak seksueel wangedrag met 30 miljoen

Guess schikt rechtszaak seksueel wangedrag met 30 miljoen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Foto: Guess

Het Amerikaanse modemerk Guess gaat akkoord met een schikking van 30 miljoen dollar nadat de modellen van het bedrijf een klacht tegen mede-oprichter Paul Marciano indienden met betrekking op seksuele intimidatie, dat schrijft de Amerikaanse juridische nieuwssite Top Class Actions.

Het betekent dat Guess 22 miljoen dollar, omgerekend zo’n 20,9 miljoen euro, moet betalen. Guess klaagt voor de overige 8 miljoen dollar (7,6 miljoen euro) zijn verzekeraar aan. Onderdeel van de schikking is dat Guess haar beleid ten aanzien van klachten over seksuele intimidatie zal aanpassen en dat Guess’ bestuurslid en mede-oprichter Maurice Marciano, de broer van Paul, terug moet treden uit het bestuur.

“Namens onze Raad van Bestuur en ons managementteam wil ik Maurice bedanken voor zijn bijdragen en toewijding aan Guess en erkennen dat hij een ongelooflijke invloed heeft gehad op de mode-industrie", meldde bestuursvoorzitter Alex Yemenidjian in een verklaring, volgens Top Class Actions.

Het Amerikaanse model Kate Upton was een van de modellen die zegt dat ze de seksuele intimidatie heeft gemeld. Upton meldt dat zij door het bestuur genegeerd werden, omdat het bestuur beschuldigd werd van ‘het voortdurend negeren van een voortdurende stroom van beschuldigingen van P. Marciano’s wangedrag’.

Guess
Guess Inc.
rechtszaak