• Home
  • Nieuws
  • Business
  • H&M geeft groene obligatie uit

H&M geeft groene obligatie uit

Door Don-Alvin Adegeest

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

H&M geeft groene obligatie uit.Credits: H&M

H&M lanceerde in 2021 een duurzaamheidsobligatie ter waarde van 500 miljoen euro. De fast fashion retailer gaf destijds aan dat het veel aandacht kreeg op de obligatiemarkt voor zijn duurzaamheidsinitiatieven. Maandag zei het Zweedse conglomeraat dat het een groene obligatie lanceert, een soort lening waarbij fondsen worden gekoppeld aan specifieke projecten.

Fast fashion-merken hebben de afgelopen jaren te maken gehad met kritiek, waardoor ze zijn overgestapt op meer duurzame praktijken en hun merkreputatie hebben moeten beschermen. De snelle omloopsnelheid van modestijlen heeft bijgedragen aan een verhoogde CO2-uitstoot en een toename van kledingafval, aldus Bloomberg.

In het rapport van 2021 erkende H&M de potentiële risico's voor haar bedrijf als consumenten steeds meer de voorkeur geven aan producten en diensten van milieubewuste bedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid. Verschillende andere kledingmerken, zoals Burberry en Mango, hebben hun leenactiviteiten ook gekoppeld aan groene initiatieven, aldus Bloomberg.

H&M zei dat haar Green Finance Framework een overzicht geeft van gekwalificeerde projecten die binnen de categorieën van de International Capital Market Association (ICMA) vallen, waaronder de circulaire economie, groene gebouwen, hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en duurzaam water- en afvalwaterbeheer. Tegelijkertijd bevat het Sustainability-Linked Finance Framework de 2030-doelstellingen van de H&M-groep, die betrekking hebben op het aandeel gerecyclede materialen in commerciële producten en de reductie van broeikasgasemissies.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.UK. Vertaling door Sylvana Lijbaart,

Duurzaamheid
H&M
H&M Group