• Home
  • Nieuws
  • Business
  • HBC ziet omzet met 2,9 procent dalen in Q1

HBC ziet omzet met 2,9 procent dalen in Q1

Door Tessa Guntlisbergen

12 mei 2017

Business

Het Canadese warenhuisbedrijf Hudson’s Bay Company (HBC) zag zijn omzet in het eerste kwartaal van boekjaar 2017 teruglopen met 2,9 procent, te wijten aan teruglopende verkopen in fysieke winkels. Dat maakte het concern donderdag bekend.

De omzet liep in bijna alle onderdelen van HBC terug. De grootste daling werd waargenomen bij HBC Off Price, waaronder Saks Off 5th en Gilt vallen. De omzet van deze tak daalde met 6,8 procent. Bij DSG, waar Hudson’s Bay, Lord & Taylor en Home Outfitters onder vallen, liep de omzet met 2,4 procent terug en bij Saks Fifth Avenue bedroeg de daling 4,8 procent.

“Het eerste kwartaal van het jaar bleef moeilijk, met name in de Verenigde Staten,” reageert HBC-CEO Jerry Storch op de resultaten. “Vergeleken met het vierde kwartaal lagen de vergelijkbare verkopen tegen constante wisselkoersen lager bij onze Noord-Amerikaanse banners, terwijl ze verbeterden bij onze Europese activiteiten. Kledingretail is verder beïnvloed door een sterke promotionele omgeving en de voortdurende omschakeling van fysieke naar online verkoop,” aldus de directeur.

De omzet van de Europese tak van HBC, waar Galeria Kaufhof, Galeria Inno en Sportarena onder vallen, bleef in het eerste kwartaal stabiel. De vergelijkbare omzet uit digitale verkopen in alle takken groeide met 5,4 procent. Zonder de resultaten van Gilt, steeg de online omzet zelfs met 13,2 procent.

Beeld: Saks Fifth Avenue Facebook