• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Helft directieleden Hema weg na overname Boekhoorn

Helft directieleden Hema weg na overname Boekhoorn

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Hema-directie halveert. Het is een van de eerste resultaten van de overname van de keten door Ramphastos Investments van Marcel Boekhoorn. Vier van de acht huidige directieleden vertrekken, zo bevestigt een woordvoerder aan het Financieele Dagblad.

De reden van het vertrek is volgens de woordvoerder het slagvaardiger maken van Hema. Het bedrijf moet hierdoor sneller en op een eenvoudigere manier haar groeistrategie ontwikkelen en uitvoeren. Het FD meldt dat de vertrekkende directieleden marketingdirecteur Adriana Hoppenbrouwer, directeur Hema Nederland Tico Schneider, logistiek directeur Adrian Portreous en HR directeur Mariëlle de Macher zijn. De aankomende negen maanden zullen zij het bedrijf verlaten.

De nieuwe samenstelling van de directie zal bestaan uit CEO Tjeerd Jegen, financieel directeur Ivo Vliegen, internationaal directeur Richard Flint en inkoopdirecteur Trevor Perren.

Met de overname van Hema werd direct al een kapitaalinjectie van 40 miljoen gegeven en werd 100 miljoen euro aan leningen van de balans gehaald.

HEMA
Marcel Boekhoorn
Ramphastos Investments