• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Helft winkels MS Mode België zijn gered

Helft winkels MS Mode België zijn gered

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Update: NRC bericht dat de 24 winkels van MS Mode in België zijn overgenomen door retailondernemer Roland Kahn. De oudeigenaar maakte eerder al een doorstart met de Nederlandse tak van MS Mode. "Het is onze ambitie om met 24 winkels verder te gaan. Het aantal mensen dat opnieuw aan de slag kan, is afhankelijk van het aantal winkels dat we effectief opnieuw kunnen openen. Uiteraard gaan we voor een maximaal jobbehoud”, zegt Nancy Cautaert van MS Mode België tegen Retaildetail. “MS Mode kan al jaren rekenen op een trouw publiek. We kregen dan ook veel ontgoochelde reacties op het nieuws van de afgelopen weken. We gaan nu de tijd nemen om te bekijken waar we met het merk MS Mode naartoe willen.”

De helft van de MS Mode winkels in België wordt overgenomen. De curatoren hebben een akkoord bereikt over een gedeeltelijke overname van de failliete modeketen. Wie de overnemer is en welke plannen hij heeft, wilden de curatoren Joris de Smet en Anthony Houthoofd nog niet bekend maken.

Hoewel de identiteit van de overnemer nog niet bekend is, laten de curatoren wel weten dat de rechter-commissaris al zijn akkoord heeft gegeven voor de overname. De nieuwe eigenaar zou zo’n 24 winkels overnemen en wil 60 procent van de arbeidsplaatsen meenemen, wat neerkomt op 130 banen.

Een week geleden werden de 220 werknemers van MS Mode in België nog ontslagen. Volgens de curatoren kon het niet anders. “Er is nog geen concreet en aanvaardbaar bod voor een overname van (deel van) MS Mode,” zeggen curatoren Joris de Smet en Anthony Houthoofd toen. "Het was psychologisch, sociaal, financieel en menselijk niet te verantwoorden om de mensen nog langer aan het lijntje te houden." Ze benadrukten echter al wel dat dat niet per sé het einde zou betekenen voor MS Mode in België. Volgens de curatoren waren er nog twee overnamekandidaten in de race en was het de bedoeling dat de overname op korte termijn zou worden afgerond.

Op 15 september vroeg MS Mode België faillissement aan, waarna de winkels twee dagen later werden gesloten. MS Mode heeft 46 winkels in België en heeft 220 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sint-Stevens Woluwe.

Beeld: FashionUnited

MS Mode